October 24, 2018

Varför ska du välja en flyttfirma framför en flyttförmedlare?

Om det är så att du planerar en flytt och letar efter en flyttfirma att hjälpa dig, då har du kanske letat lite på nätet och fyllt i ett formulär som ger dig ett prisförslag. De är ganska så enkla att fylla i, namn, telefonnummer eller mejladress, och efter det så kommer en firma i Stockholm att ta kontakt med dig. Men var det en flyttfirma du var i kontakt med, eller var det en förmedlare? Många människor ser inte skillnaden och tror i början att de har varit i kontakt med en flyttfirma, men erbjudandet som de har fått är inte värt något då det är stor skillnad på de två.

Flyttfirmor är ansvariga för själva flytten av dina ägodelar. De äger också den utrustning och verktyg som är nödvändigt att ha i en flytt, som truckar och förpackningsmaterial. Flyttförmedlare är en annan sak, de är mellanhanden mellan kund och flyttfirman som ska utföra flytten. Dessa mäklare är försäljare som är tränade att samla in din information, och senare sälja den till de olika flyttfirmorna som vill ha dig som kund. Så vad är det bästa du kan göra? Precis som med allt annat, gå direkt till källan, i detta fallet flyttfirman. Varför det är bäst tar vi upp här, så välkommen att läsa vidare.

Risker och Problem med mäklare

Vems fel är det?

Om det är något som går fel i en flytt, kanske en ägodel går sönder eller blir borta, då kan det dyka upp några frågor. Mäklarfirman vill sannolikt flytta skulden till flyttfirman och de vill sannolikt flytta tillbaka skulden till mäklaren. Det värsta med situationer som detta är att det är bara du som förlorar. Att hålla en dialog med flyttfirman direkt är mycket enklare då man löser saken mycket fortare.

Felaktiga prisförslag

En flyttmäklare kan bara ge ungefärliga priser, antingen i ett samtal eller via mejl. Oftast är priserna väldigt långt från vad det verkligen kostar. Utan att faktiskt fysiskt se vad som ska flyttas, har de ingen aning om hur stora och otympliga sakerna kan vara, eller hur mycket de väger. Väldigt ofta så är priset man får från mellanhanden lägre än vad det verkligen kostar, vilket kan ställa till problem senare.

Hög handpenning

Flyttmäklaren tar ofta en väldigt hög handpenning, vilket i sig borde sända en lite varningssignal. Det visar bara att du inte har att göra med en ansvarsfull flyttfirma direkt. Och väldigt ofta täcker inte denna handpenning själva flytten utan det är kostnader till mäklare och att arrangera flytten för dig.

Fördelar med att hyra en Flyttfirma

Yrkesutbildad och erfaren flyttpersonal

När du väljer en flyttfirma själv istället för att en mäklare gör det, då kan du vara säker på att du väljer den bästa av de firmor som finns att välja mellan. Inte alla mäklare jobbar med kvalificerade flyttfirmor. Väljer du firma själv slipper du att oroa dig då du kollar upp licenser och certifikat själv, det är alltid en fördel. Plus att du har en möjlighet att fråga om flytt försäkringar och annat som att dina saker blir tatt väl vara på.

Mindre risk

Det är mycket mindre risk att hyra flyttfirman direkt med dem när du behöver flytthjälp. Och du har också en möjlighet att höra med andra kunder som anlitat firman om de är nöjda. Det ska inte vara nödvändigt att låta andra välja flyttfirma för dig, det klarar du fint själv.

Minska stressen

Att ha direkt kontakt med flyttfirman utan mellanhänder vill spara dig för massor av stress. Det är mindre risk för missförståelser eftersom det är en direkt dialog. Och skulle det dyka upp situationer under vägen så vet du exakt vem du ska prata med för att hitta en lösning.

 

You may also like...