October 24, 2018

Flytta utan stress under jul och nyår

Om omständigheter gör så att man är tvungen att lägga en flytt till den största högtiden vi har, jul och nyår, då har man stress från två håll att tackla samtidigt.  Det är jobbigt som det är med en vanlig flytt och sedan så har man jul och nyår i tillägg med allt som måste planeras där.

Detta kan bli för mycket för vem som helst, men det finns en lösning. Här hittar ni ett par tips föra att göra flytten enklare. Och kom ihåg, det finns firmor som är experter på flytt och lagring i Stockholm.

Gör en plan och ett schema

Genom att veta vad som måste vara färdigt vissa datum, för att säkerställa flytten, det kommer att underlätta hela flytten. Det sista man vill är att bli överrumplad av felplanering eller att ha felberäknat vad det kostar att få något gjort snabbt och lätt. Gruppera också de ägodelar som du kan hantera själv för sig, och de större ägodelarna som möbler och annat för sig som man behöver hjälp av en firma att flytta (ofta så är det trånga utrymmen som gör en flytt av stora föremål svårt).

Prioritera packandet

Försäkra dig att de mest svårpackade, ömtåliga föremålen, och de som kräver demontering/montering är de som du börjar att packa. Har du barn så involvera dem i flytten och be dem att hjälpa till med att packa deras egna ting, det kan spara dig för lite tid. Och kom ihåg att lagringslokaler med flyttfirmor finns alltid tillgängligt om det skulle behövas.

Gör en kostnadskalkyl över din flytt

Bestäm dig för hur mycket du vill spendera på din flytt. Kom ihåg att genom att försäkra sina mest värdefulla ägodelar med en säker transport och att de anländer hela är lika mycket en investering som en kostnad.

Fixa flyttlådor

Se till så att du har tåliga flyttlådor med hög kvalitet som passar alla dina behov. Se också till så att du har tuschpennor och märklappar (gärna olika färger) för att märka flyttlådorna tydligt, det kommer att hjälpa på stort i flytten. Några lådor går säkert att fixa själv, som bananlådor och lådor från systembolaget (de har många fack). Andra lådor kan köpas från en flyttfirma.

Ät ute eller beställ hemkörning

Det bästa sättet att tömma skåpen i köket på, och att slippa diska allt som måste packas är att beställa hem mat eller gå ut och äta. Det finns många restauranger som har allt från hälsosam mat till annat för allas smak. Överväg också att använda engångstallrikar, glas och bestick i en liten period för att spara dig för att packa upp och packa ner.

Hitta julkänslan

Man kommer kanske inte ha tid och energi att fixa till julen som man brukar, som en julgran eller andra dekorationer. Men julkänslan kan fint hittas genom att vara tacksam för det man har. Att starta varje dag med att önska alla en god helg och önska bara det bästa för alla runt sig, det är väl i grund och botten det julen handlar om.

 

You may also like...