October 24, 2018

Det du behöver veta om att hyra en flyttfirma

Att hyra en flyttfirma Stockholm kan vara överväldigande, det finns så många firmor att välja mellan, och det verkar krångligt och kanske lite förvirrande. Rädslan över att man kommer att få en dålig upplevelse kan också skapa mer oro i en redan stressig situation. Man ska släppa allt det gamla och starta på nytt i ett nytt hem. För att hjälpa dig lite på traven, här är några saker du kan titta efter när du letar efter en pålitlig flyttfirma, och några saker du kan göra själv för att garantera en säker och smidig flytt.

Saker att titta efter när du letar efter en pålitlig flyttfirma

Undersök själv

Innan du hyr en flyttfirma, ta dig en liten funderare på vilken typ av flyttfirma du behöver (en lokal firma eller en som jobbar rikstäckande). Det är också smart att se vad de olika flyttföretagen har för historia, referenser från kunder och hur många år de har av erfarenhet. Andra saker som är viktigt att ha koll på är vad som är inkluderat i priserna, extra kostnader och service, hur man sparar pengar, klagomål och sist men inte minst deras sida med frågor och svar.

Erfarenhet

En viktig faktor att överväga när man ska välja en flyttfirma är deras erfarenhet. När man ska lägga sina dyrbarheter i händerna till främlingar, då vill man vara säker på att de har den kunskap och kompetens som är nödvändig för att genomföra en flytt utan problem. Detta förtroende kan komma bara från en firma som har den erfarenhet och utbildning som krävs. Ta reda på hur många år flyttfirman har funnits, ta reda på hur de har genomfört andra flyttuppdrag. De ska ha tillräckligt med erfarenhet att ta hand om alla oförutsedda utmaningar som kan dyka upp. Flyttfirman ska veta hur de ska ta hand om varenda ägodel du har. Det ska inte finnas minsta tvivel och konkurrensfördelarna mot andra firmor ska vara så pass stora att valet ska vara enkelt.

Försäkring

En av de första stegen du kan ta för att säkerställa en smidig flytt är att ta reda på om flyttfirman är försäkrad. Om firman inte är registrerad eller har ett försäkringsnummer, anlita inte dem till din flytt. Ta också reda på om dina ägodelar är försäkrade med firman du anlitar eller inte. En försäkring ska alltid vara på plats innan flytten börjar för att undvika problem i efterhand.

Recensioner och utmärkelser

Man känner alltid ett större förtroende för en firma som mottatt utmärkelser för den service de ger till sina kunder. Det finns olika sätt att undersöka på internet om en firma har bra recensioner. Sajter som Yelp, CitySearch eller TrustLink är några förslag som ger dig en liten inblick i vad andra har att säga om erfarenheten med flyttfirman.

Öppenhet

Vid ett första möte med flyttfirman som vill ge dig ett kostnadsförslag, så ska de ge dig all den information du behöver för att förbereda din flytt. Här är den information du ska ha innan de ger sig av.

  • Företagets fulla namn
  • Företagets kontaktinformation (adress, telefonnummer, mailadress, hemsideadress)
  • Namn och kontaktinformation till referenser
  • Organisationsnummer

Konsumentens ansvar

Att flytta kan framkalla stress hos många, oavsett om det är en kortare eller längre flytt till ett annat land. Om man planerar noga och ser till att alla delar av flytten är täckt, så vill du ha en smidigare flytt. Med några enkla grepp, som du kan göra själv, går flytten så mycket bättre och en av dem är att planera i god tid. Hör också med dina vänner som har flyttat nyligen, de har kanske siffror på vad det kostat dem att flytta med andra firmor som du kan jämföra med. Gå igenom dina saker och se vad du kan flytta själv och vad du behöver hjälp med att flytta. Priset för längre flytthjälp är ofta baserat på vikt och avstånd. Så om du har massor med saker så måste du kanske överväga att förminska budgeten på flytten lite. Här kommer några tips på vad du kan göra själv.

 

  • Ha alla dina saker färdigpackade och märkta innan flyttdagen.
  • Försäkra dig om att adressen dit du ska flytta är klar att motta flyttlasset
  • Gör en lista över alla ägodelar och lådor, eventuellt ta bilder, och hjälp till med att lasta på och av vid flytt. Detta för att underlätta vid eventuella problem och man kan snabbt ta itu med situationen.
  • Bär alltid dina värdesaker (smycken, dokument, recept på medicin, konst mm) i en mindre väska med dig eller i bilen du ska köra själv. Lagra alltid filer på din dator en extra gång och ta den med dig.
  • Husdjur kräver alltid lite extra planering, se till att de har det bra under en flytt

You may also like...