October 24, 2018

De bästa tipsen för en billigare flytt

Om man frågar någon som har flyttat förut så kommer de med stor sannolikhet att säga att det blev lite dyrare än planerat. Några kostnader är svåra att undgå, men det finns saker man kan göra själv i flytten så att kostnader inte sticker iväg med oförutsedda händelser. Det är alltid tråkigt att betala för något som kunde varit undgått. Bästa spartipsen till din flytt har vi samlat i texten nedanför.

Gör en budget

Att göra en solid budget är det första steget för att hålla kostnader nere under en flytt. Var säker på att inkludera förpackningsmaterial, professionella flyttarbetare, lagringskostnader i lagringslokal om behov finns och en extra buffert för oförutsedda kostnader. Det bästa är att sätta upp kostnader för precis allt du kan komma på. Det är alltid bättre att kalkylera med mer än med mindre för att slippa obehagliga överraskningar.

Hitta en flytt budget du kan leva med

Så fort du har ett datum klart för din flytt så börja leta efter en flyttfirma. Ju tidigare man bokar en flyttfirma desto större är chansen att få ett riktigt bra pris eller rabatt på deras service. Om du planerar att göra de tunga lyften själv då behöver du inte hyra in flyttarbetare till det, men du behöver kanske en lastbil att transportera allt till ditt nya hem. Oavsett vad du behöver, börja leta i tid för att få det bästa priset.

Flytta under lågsäsong

Om ditt flyttdatum är flexibelt så har du möjligheter att spara en del pengar. Har man möjlighet att lägga flytten till lågsäsongen som är från September till Maj, då kan man spara upp till 30% på de priser en flyttfirma har. Ett annat bra tips är att undvika helger och högtider och i början och slutet på en månad då priserna en flyttfirma har ofta är högre.

Sortera bort allt onödigt så mycket som du kan

För att göra en flytt så enkel och billig som möjligt så försök att sortera i dina ägodelar. Ju mindre du har att flytta desto bättre. Självklart gäller inte detta möbler och andra viktiga ägodelar som man vill ha med sig till sitt nya hem. Men mycket kan kanske slängas eller doneras till välgörenhet. Gå igenom skåp i köket, garderoben med kläder och allt annat man samlar på sig, mycket kan man säkert göra sig av med. Mindre att flytta på resulterar i en billigare flytt då flyttarbetare bär mindre, mindre lastbil och eventuell lagringsplats. De flesta flyttfirmor erbjuder att hjälpa till med det du inte vill ha, de slänger, sorterar och donerar efter dina önskemål.

 

You may also like...