October 24, 2018

Äger du stora otympliga föremål? Då är en flyttfirma ovärderlig.

Planerar du en flytt och börjar att inse att hushållet har många otympliga föremål? Om det är så kanske du ska överväga att anlita en flyttfirma som specialiserar sig på att flytta dyra, värdefulla och ömtåliga föremål. Det är viktigt att packa dem på rätt sätt så att de kommer fram oskadda.

Vad är otympliga föremål?

Det finns många föremål som går under denna kategori. Alla dessa föremål behöver att flyttas på ett speciellt sätt, så om du äger och behöver att flytta på något av dessa föremål så är det en god ide’ att använda sig av en flyttfirma.

  • Piano: Detta instrumentet väger ofta över 200 kilo och det är inte något som man flyttar på själv. Det behövs flera stycken och speciella lyftredskap för att få det till på ett säkert sätt.
  • Konst och Antikviteter: Många av dessa föremål har ett högt värde. Här behövs det speciella metoder att packa för att försäkra sig om att de ankommer destinationen oskadda.
  • Vitvaror och elektronik: Stor tv, Kylskåp, Tvättmaskin, det är några exempel på otympliga och tunga saker. De har också ömtåliga delar som behöver packas in extra varsamt. Här behövs det rätt packningsmaterial och lyftredskap.
  • Biljardbord: Ett biljardbord är inte så lätt att plocka isär, bara skivan väger runt 200 kg och det behövs expertis och styrka för att flytta på biljardbordet på ett säkert sätt.
  • Kristallkronor: Det bästa sättet att flytta en kristallkrona på är med en specialanpassad fraktlåda som tillåter att kristallkronan hänger fritt, med vadderade sidor. På lådan så markeras det också tydligt vilken sida som är upp, det är speciellt viktigt i detta fallet.

 

Fördelar med att hyra en firma som specialiserat sig

Det är många fördelar med att använda en flyttfirma som specialiserat sig inom många områden. Att kunna släppa oron med att flytta allt själv, och att sakerna kommer fram i samma skick som när man packade dem är skönt. Det är viktigt att kunna lita på att flyttfirman har det erfarenhet som krävs genom många års service med svåra och tunga flytt.

Säkerhet

Undvik att tappa dina saker i flytt, att skada ryggen eller att generellt utsätta sig för obehagliga och farliga situationer. En professionell flyttfirma har all kunskap, träning och speciella verktyg för att göra jobbet utan några olyckor.

Snabb flytt utan stress

Undvik stress genom att att anlita en flyttfirma som genomför flytten snabbt, på utsatt tid och inte minst effektivt.

Trappor, hallen och andra trånga utrymmen

Att fastna i trånga utrymmen med en möbel är något som en flyttfirma undviker med glans. De har en annan förståelse för vinklar och hur en möbel måste bäras genom dörrar och en trång hall eller en trappa.

Packa på rätt sätt med rätt anpassat material

Med rätt material som kraftiga flyttlådor, boxar och andra material vill dina ägodelar vara beskyddade och säkra under hela transporten. Professionell flytt personal vet hur allt ska packas och flyttas, de är experter på flytt.

Tillgång till rätt verktyg

I tillägg till truckar och andra fordon så har en professionell flyttfirma allt som kan behövas av verktyg i en flytt. Flyttfiltar, lyftverktyg, bälten, vinschar, ramper, pallar bland  mycket annat.

 

You may also like...